Verhalen

Doneer eenmalig
Bram

Bram

Bram is 1 van de tienduizenden vergeten kinderen in Nederland. Hij woont al bijna een jaar in een 24-uurs leefgroep voor kinderen van 0 tot 7 jaar, want zijn vader gooide hem van het balkon. Zijn botbreuken zijn hersteld, maar de breuken in zijn hoofd nog niet. Dit is niet hoe een kinderleven hoort te beginnen.


Shakiba

Shakiba (8)

Shakiba (8) uit Oeganda is geboren met een open ruggetje en voelt niets vanaf haar heup tot haar tenen. Ze is incontinent. En daardoor willen de meeste mensen niets met haar te maken hebben. Na een jarenlange zoektocht vond de moeder van Shakiba eindelijk een school waar haar dochter werd toegelaten. Iedere dag draagt ze haar naar school. Shakiba geniet ervan om te leren, maar ook hier wordt ze door haar handicap niet geaccepteerd. Op school voelt ze zich nog steeds alleen.

Kijk voor het hele verhaal van Shakiba op 4 november naar de speciale uitzending van ‘Maestro Eén voor Kinderen’.


Basma

Basma (11)

Een heel klein meisje in een heel groot kamp. Basma woont sinds tien dagen samen met haar familie in een vluchtelingenkamp in Irak. Op de vlucht voor het vreselijke geweld in haar land heeft ze alles achter moeten laten. Het kamp is ingericht voor 5.000 mensen, maar op dit moment wonen er 30.000. Er zijn grote tekorten aan water, voeding en tenten. Basma woont nu tijdelijk op het schoolplein van een leegstaand schoolgebouw in het kamp…

Kijk voor het hele verhaal van Basma op 4 november naar de speciale uitzending van ‘Maestro Eén voor Kinderen’.


Khembo

Khembo (10)

Khembo is een vrolijk jongetje van 10. Hij woont in een klein dorp in Malawi. Khembo gaat maar een paar dagen per week naar school. Op de andere dagen werkt hij op het land van iemand anders om wat geld te verdienen. Zijn vader is overleden en zijn moeder heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen sinds de extreme droogte in Malawi. Khembo vindt het vreselijk om op het land te werken. Hij zou liever op school zitten.

Kijk voor het hele verhaal van Khembo op 4 november naar de speciale uitzending van ‘Maestro Eén voor Kinderen’.

Deze browser wordt niet meer ondersteund door de Eén voor Kinderen website.

Update a.u.b. uw browser om deze website te bezoeken en online te doneren.


Niet updaten maar wel doneren, dat kan: