Veelgestelde vragen

Doneer eenmalig

‘Eén voor Kinderen’ is een samenwerking tussen UNICEF Nederland, Edukans, het Liliane Fonds, Het Vergeten Kind en AVROTROS. In een wereld die steeds harder wordt, staan kinderen er vaak alleen voor. Kinderen die beroofd worden van hun kansen. Met ‘Eén voor Kinderen’ slaan we de handen ineen. Met één doel: kinderen een betere toekomst geven. Of ze nou ver weg wonen. Of dichtbij. Kinderen met een handicap, kinderen op de vlucht. Kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie, die geen of heel slecht onderwijs krijgen. Samen met het Nederlands publiek willen we ervoor zorgen dat meer kinderen geholpen worden.

‘Eén voor Kinderen’ heeft als doel om zo veel mogelijk kinderen in kwetsbare posities te helpen. Dat doen we door samen te werken en heel Nederland op te roepen samen voor kinderen te gaan staan. Een van de hoofdactiviteiten vindt plaats op vrijdag 4 november met een speciale uitzending van Maestro op NPO 1.

De samenwerking bestaat uit vier goede doelen én een omroep: UNICEF Nederland, Edukans, het Liliane Fonds, Het Vergeten Kind en AVROTROS. We zijn verbonden door onze wens om ieder kind, waar ook ter wereld, een kansrijke toekomst te geven.

Door samen te werken, kunnen we meer mensen in beweging brengen voor kinderen. Met ‘Eén voor Kinderen’ hoef je bovendien niet te kiezen voor het steunen van bijvoorbeeld hulp aan kinderen in Nederland, hulp aan kinderen met een handicap of hulp aan kinderen in het buitenland. Je kiest simpelweg voor kinderen. Mensen die willen meewerken aan het welzijn van kinderen hebben voor het eerst nu één plek waar ze terecht kunnen.

Nee, Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en UNICEF blijven zelfstandige organisaties. Voor de ‘Eén voor Kinderen’ campagne slaan zij de handen ineen.

De speciale uitzending ‘Maestro Eén voor Kinderen’ op vrijdag 4 november aanstaande staat in het teken van kinderen. Oude en nieuwe Maestro dirigenten pakken de baton op en brengen op prachtige, emotionele, maar ook hilarische wijze klassieke muziek ten gehore, met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen om kinderen in moeilijke situaties in binnen- en buitenland een kans te geven. Dit alles natuurlijk onder leiding van Frits Sissing en de altijd strenge, scherpe, maar rechtvaardige juryleden: Vincent de Kort, Tania Kross en Dominic Seldis.

Onder anderen oud-deelnemers Karin Bloemen, Carlo Boszhard, Tanja Jess en Lucille Werner dirigeren het Orkest van het Oosten en zorgen voor een spetterende showavond. Klaas van Kruistum en Richard Groenendijk begeven zich als nieuwkomers in het deelnemersveld. In de aanloop naar de uitzending op vrijdag 4 november maken we meer deelnemers bekend.

Tijdens ‘Maestro Eén voor Kinderen’ kun je bellen naar 0800 1115 om een donatie te doen. Ook kan dat via het formulier op deze site of door zelf een bedrag over te maken op IBAN NL07 INGB 0000001155.

Met je donatie kunnen we bijvoorbeeld het volgende:

  • 15 euro - Een lespakket met eigen lesboeken, schriften en potloden voor kinderen die nu geen of slecht onderwijs krijgen.
  • 20 euro - Een onbezorgde dag voor kinderen die opgroeien in een instabiele thuissituatie.
  • 35 euro - Een warme jas, broek, muts, sjaal, handschoenen, thermo-ondergoed, sokken en laarzen voor kinderen op de vlucht.
  • 150 euro - Een rolstoel voor kinderen met een handicap.

Je bijdrage is eenmalig. Je zit dus nergens aan vast.

Ja, alle donaties die voor ‘Eén voor Kinderen’ binnenkomen, komt ten goede aan het werk van de vier verschillende organisaties voor kinderen (UNICEF, Edukans, het Vergeten Kind en het Liliane Fonds).

Het geld komt ten goede aan het werk van de vier verschillende organisaties voor kinderen. Je kunt hier meer lezen over het werk van de goede doelen.

Er wordt niet voor een specifiek land of project geworven maar voor kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten.

Het geld komt ten goede aan het werk van de vier verschillende organisaties voor kinderen. Jaarlijks doen zij uitgebreid verslag van de effectiviteit van de donaties. De regels voor de besteding van het geld zijn erg strikt en worden streng nageleefd. Het geld komt dus zeker op de goede plaats terecht.

Op 26 november vindt de herhaling van 'Maestro Eén voor Kinderen' plaats. De lijnen zijn tijdens de herhaling weer geopend voor donaties. Het eindresultaat wordt 6 december 2016 bekend gemaakt.

Stichting Mollie Payments handelt voor ‘Eén voor Kinderen’ de betalingen af. Zij zijn geautoriseerd door De Nederlandsche Bank als betaalinstelling onder de Europese Verordening van de Payment Services Directive/PSD.  Wilt je je betaling opzoeken? Dan kan dat hier. Het rekeningnummer van Mollie is: NL30ABNA0524590958 en wijkt af van het rekeningnummer van Eén voor Kinderen. Uw donaties worden door Mollie overgemaakt op het rekeningnummer IBAN: NL07 INGB 0000 00 1155.

Let op: Stg Mollie Payments heeft een foutief bericht verzonden naar uw bank. Er is geen sprake van een periodieke overboeking. Alle donaties worden eenmalig afgeschreven.

Je kunt je vragen stellen via het Twitter account van ‘Eén voor Kinderen’. Of een mail sturen naar info@eenvoorkinderen.nl Ook kun je altijd contact opnemen met een van de deelnemende organisaties.

'Eén voor Kinderen' is een initiatief van AVROTROS en UNICEF Nederland. We werken hierbij samen met het Liliane Fonds, Het vergeten kind en Edukans. De inkomsten komen binnen op een rekening van UNICEF, waarna een afdracht volgt naar de andere partijen.

Elke organisatie beschikt over een eigen ANBI status. Indien je een gift wil opgeven bij de Belastingdienst, kun je het fiscaal nummer van UNICEF opvoeren: 0034.17.177

Deze browser wordt niet meer ondersteund door de Eén voor Kinderen website.

Update a.u.b. uw browser om deze website te bezoeken en online te doneren.


Niet updaten maar wel doneren, dat kan: